face.jpg
Poți plasa aici câteva informații despre tine
Adax încãlzeşte oamenii.

Sisteme de încãlzire electrice, norvegiene: ADAX

Panourile Adax se bucurã de o mare popularitate în Europa de Nord şi Vest nu numai din cauza faptului cã reprezintã o modalitate de încãlzire nepoluantã, purã, panourile pot fi instalate foarte simplu, cu costuri reduse.

Panourile de încãlzire electrice Adax transformã energia electricã în cea termicã cu o eficienţã de 100%. Datoritã seturilor de încãlzire special cât şi a sistemelor de reglare precise, consumul lor de energie electricã reprezintã o treime din consumul instalaţiilor pe bazã de fir incandescent tradiţional.

Printre avantajele încãlzitoarelor Adax se numãrã:

eficienţa: transformând energia electricã în energie termicã 100%;

economia la preţ şi la consum: neavând fir incandescent tradiţional, consumã doar o treime din consumul de energie electricã a aparatelor cu filament; dispune de termostate precise, cu consum redus de energie.

siguranţa: temperature superficial redusã (max.60 oC), protecţie la supraîncãlzire, schelet de oţel, dispositive de blocare pentru copii, respective de protecţie perdele.

aplicabilitate generalã: permit realizarea unor încãlziri de calitate superioarã chiar şi în condiţii specific: pot fi folosite ca sursã primarã de încãlzire sau doar suplimentarã; oferã o gamã largã de modele, cu tipuri utilizate în baie cu protecţie contra stropirii apei; prezintã design discret dar modern;

instalare simplã: nu necesitã specialist, se fixeazã pe perete cu şuruburi şi se pune în funcţiune;

fiabilitate: nu are piese în mişcare, nu existã posibilitae defectuãrii. Nu necesitã întreţinere şi reparaţii.

Garanţie: 5 ani!

Panourile Adax au certificate: EN 60335; EN 50366; EN 55014; EN 61000- atestate de catre Nemko, Norvegia;

adax-neo-r.png
5adaxexport21sept_04.jpg
Adax Neo

Adax Neo

207-355-large.jpg
adax vp  10.jpg
adax brosura10.JPG
294521_205075502879012_7088089_n.jpg
238-431-large.jpg
adax_multi_all_thermostat.jpg
phoca_thumb_l_adax_vp9_ket_girl_high_res.jpg
adax_multi_165.png
adax-neo-r.png
logó ok.JPG
Abonează-te si primește ultimele noutăți
Sau foloseste acest feed RSS

Intrebari frecvente

Caut o incalzire suplimentara. Ce panou sa aleg?

Este important de stiut, ca energia sistemelor de incalzire construite pe principii diferite nu se aduna. De aceea, trebuie sa procedam in felul urmator: ca si cum in intreaga incapere am folosii numai panouri Adax, pentru ca, daca alegem un panou de o capacitate mai mica, acesta nu va face fata cerintelor noastre, decat cu costuri mai ridicate.
Pentru a ilustra situatia, va prezint un exemplu elocvent: pentru incalzirea unei incaperi pe 20 mp, cu inaltimea de 2,6 m, cu izolatie termica adecvata avem nevoie de un panou Adax de 2000W.
In cazul in care in incaperea respectiva exista deja o sursa de incalzire, dar acesta nu realizeaza decat 18 grade C, iar noi dorim 22 de grade Celsius, avem nevoie de a suplimenta sursa de incalzire. Pentru acesta avem nevoie pe un panou de 2000 W. Daca procuram un panou de 1000 W, acesta ar consuma dublu pentru realizarea acestei tempereturi. Din acesta reiese, ca realizarea acelor 4 grade Celsius este cel mai eficient, daca calculam pe intraga incapere capacitatea sistemului de incalzire.
Care este diferenta intre tipurile de panouri Adax Neo si cele VP10/VP11?

In principiu nu exista diferente. Intre aceste tipuri nu sunt diferente nici in ceea ce priveste technologia, nici in consum.
Diferenta de pret rezulta din designul exterior si sistemul de comanda a sistemelor. Termostatele panourilor Adax VP10 si 11 nu pot fi programate, acestea pot fi reglate doar manual. In schimb panourile Adax Neo au termostat digitale precise, incorporate.
Care este diferenta intre termostate?


Panourile Adax sunt echipate cu 4 tipuri de termostate, dintre care doua sunt manuale cu manipulare manuala (cel mecanic si electronic) iar doua programabile (cel digital si cu radio comanda);
Panourile Adax VP 10 si 11 sunt echipate cu termostate manuale, deci mecanice, acestea au un comutator minim, maxim si comfort. Pe termostatele electronice deja apar numere, deci pot fi reglate la temperaturi precise. Diferente majore sunt in funtionarea interioara a acestor panouri.
Termostatele mecanice (KT) functioneaza cu magneti montati pe placi de bimetal. In functie de fluctuatiile de temperatula placiile de bimetal se inclina, falciile metalice vin in contact iar sistemul de incalzire porneste.
Temperatura ajustata in aceste situatii scade cu 3-4 grade Celsius pana cand termostatul porneste.
Termostatuee lectronice (KET/ET) sunt echipate cu senzori plasati pe circuit, din aceasta cauza fac posibila o masurare mai precisa. Permit o decalare maxima de 1 grad de la cel fixat. 
Functionarea este indicata de un LED verde, din care reiese cand este in functiune.
Termostatele digitale pot fii programate inainte, poate diferentia trei tipuri de temperaturi: poate fi reglat aziua din saptamana, pe baza acestora poate fi setat o peroada economica de 5 sau de7 zile;
Termostatele digitale pot fi atasate doar la panouri Adax Multi.
Al patrulea termostat este adecvat pentru sistemul Symphony. In acest sistem poate fi asigurat o ajistare de la distanta prin radiofrecventa si este posibila o programare extrem de precisa. Cu un modul GMSA, sistemul poate fi controlat si cu telefon mobil.
Cum sa aleg marimea/capacitatea panoului?


In conditiile unor izolatii termice adecvate, si o inaltime a incaperii sub 3m aprox. 32-35 W incalzesc un mc.
Daca alegeti un panou de capacitate mai mare decat ati avea nevoie, acesta nu va consuma mai mult, pentru ca parametrii incaperii nu se schimba, ajungand mai repede la temperatura dorita, acesta se porneste mai rar.
Cum se monteaza panourile?

Montarea panourilor pe perete nu necesita specialist. Cu ajutorul cadrului, si a suruburilor cu care sunt echipate poate fi fixat pe perete foarte usor dupa care trebuie conectat la o retea.
Ce retea este necesar pentru functionarea panourilor?

Aceste panouri functioneaza cu 230 V. Nu necesita inalta tensiune!
Cum setez corect termostatul?

Reglati termostatul pe temperatura maxima, iar cand obtineti temperatura dorita, incepeti sa dati mai incet pana cand sistemul se opreste. In continuare termostatul mentine aceasta temperatura a camerei.
De ce este avantajos folosirea tempereturii comfort si economic?

Deoarece prin folosirea acestuia, conturile pot fi reduse cu 20%. Acesta se realizeaza prin scaderea temperaturii noaptea cand dormim, sau ziua cand nu suntem acasa. Daca doriti un comfort mai mare, alegeti un termostat digital, astfel nu veti avea probleme cu pornirea sau oprirea sistemului de incalzire.
Care tip sa aleg daca as dori sa programez temperatura in functie de perioada zilei?

Daca doriti ca temperatura  panourilor de incalzire sa se schimbe automat intre temperatura de comfort si cel economic (putand realiza in acest fel o economie a energiei de 15 %), alegeti panourile Adax Multi cu termostat digital, sau panourile Adax Neo, ceea ce este echipat cu termostat incorporat. 
Ce se intampla da intervine o intrerupere in circuit?

In cazul unor intreruperi in furnizarea curentului electric, panourile se opresc. Sunt capabile de a mentine temperatura timp de 10-20 de minute. In cazul panourilor cu termostat mecanic, dupa terminarea perioadei de intrerupere a furnizarii curentului electric, panourile ramase in circuit isi reiau functionarea. In schimb memoria panourilor Adax Multi echipate cu termostat digital se sterge programul setat, daca perioada de intrerupere dureaza mai mult de 60 de minute.
In aceste cazuri cand exista iar o sursa de circuit, panourile incep sa functioneze dupa setarile initiale, setate de fabrica, deci vor functiona cu 22 grade Celsius pana la o noua programare. Din aceasta cauza, in cabane va recomandam panouri cu termostate mecanice sau sistemul Symphony.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one